søndag 5. februar 2012

Matlaging er også håndtverk


Dagens lille gjøremål var å lage knekkebrød. Det er ganske fort gjort, og de smaker veldig godt!  Ekstra fint er det at man vet akkurat hva de inneholder, og at det er sunn mat! Knekkebrødene er selvsagt glutenfrie. :)
Dette anbefales!  

Oppskrift:
Sett ovnen på varmluft 180 grader før du starter å blande ingrediensene.
(Oppskriften gir nok til to langpanner)

0,5 dl nøytral olje
4dl lunkent vann
0,5 dl gresskarkjerner
2 dl glutenfri havregryn
1 dl sesamfrø
0,5 dl linfrø
1 dl solsikkefrø

Rør sammen ingrediensene, og la det stå å svelle i 10 min.
Tilsett deretter:

2,5 dl grov glutenfri melblanding
1/2 ts salt
1/2 ts bakepulver

Del røren i to, og smør utover i langpannen (Obs! Husk å legge under bakepapir før du smører utover). Prøv å smør et så tynt lag som mulig. Tykke knekkebrød blir ikke så veldig sprø..
Sett pannene inn i den forvarmede ovnen (180 grader). La stå i 15 min. Ta ut platene og rute opp i ønsket størrelse. Sett platene inn igjen i ovnen, og følg med. Stek 10-20 min til før knekkebrødene er ferdige. Ta ut, knekk fra hverandre og la de avkjøle seg på en rist. Oppbevares i en metallboks (En gammeldags kakeboks passer finfint!)

Lykke til, og kos deg med gode knekkebrød! 

-Lille

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar