Dette anbefales!
Oppskrift:
Sett ovnen på varmluft 180 grader før du starter å blande ingrediensene.
(Oppskriften gir nok til to langpanner)
0,5 dl nøytral olje
4dl lunkent vann
0,5 dl gresskarkjerner
2 dl glutenfri havregryn
1 dl sesamfrø
0,5 dl linfrø
1 dl solsikkefrø
Rør sammen ingrediensene, og la det stå å svelle i 10 min.
Tilsett deretter:
2,5 dl grov glutenfri melblanding
1/2 ts salt
1/2 ts bakepulver
Del røren i to, og smør utover i langpannen (Obs! Husk å legge under bakepapir før du smører utover). Prøv å smør et så tynt lag som mulig. Tykke knekkebrød blir ikke så veldig sprø..
Sett pannene inn i den forvarmede ovnen (180 grader). La stå i 15 min. Ta ut platene og rute opp i ønsket størrelse. Sett platene inn igjen i ovnen, og følg med. Stek 10-20 min til før knekkebrødene er ferdige. Ta ut, knekk fra hverandre og la de avkjøle seg på en rist. Oppbevares i en metallboks (En gammeldags kakeboks passer finfint!)
Lykke til, og kos deg med gode knekkebrød!
-Lille
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar